skip to Main Content

november, 2021

02nov18:3021:00Allerzielen in 't Licht - VoorhoutBegraafplaats Voorhout

meer

Evenement Details

Op dinsdagavond 2 november van 18.30 tot 21.00 uur is de begraafplaats aan de Herenstraat weer open voor nabestaanden en andere bezoekers. Er een gezongen viering in de Bartholomeuskerk. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er een apart programma in De Roef.

De werkgroep is blij dat ze na een jaar afwezigheid Allerzielen in ’t Licht opnieuw kunnen organiseren: ‘Om nabestaanden de ruimte bieden om te herdenken en stil te staan bij verlies en rouw. En hopelijk vinden ze ook iets van warmte en troost.’

 

Activiteiten op 2 november van 18.30 tot 21.00 uur

Vrijwilligers maken de begraafplaats klaar voor ontvangst van de bezoekers. Met sfeervolle verlichting en een divers programma-aanbod. Op ieder graf en bij de urnenmuur brandt een kaars. Op een aantal plekken kunt u luisteren naar zang en muziek en er is koffie, thee en chocolademelk verkrijgbaar. Op verzoek kunt u graven en urnen laten zegenen. U kunt een bol planten of een brief schrijven voor de ‘brievenbus naar de hemel.’  De brieven en tekeningen worden later op de avond verbrand. Dit indrukwekkende ritueel is om 21.00 uur en vormt een waardige afsluiting van de avond.    

 

Kinderprogramma

Kinderen herdenken op hun eigen manier. Zij gaan bijvoorbeeld creatief aan de gang of kunnen luisteren naar een verhaal of zelf iets vertellen. Op de begraafplaats planten ze een bol in het bloemenhart en steken een kaars aan. Het kinderprogramma vindt plaats in De Roef naast de kerk en duurt van 19.00 tot 20.00 uur. Om 18.45 uur gaat de deur open. Het programma is voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

 

Protestantse begraafplaats

Ook de aangrenzende protestantse begraafplaats is de hele avond verlicht. De kerk van de Protestantse Gemeente opent de deuren voor bezinning en gebed en er wordt op het orgel gespeeld. 

 

Allerzielen in ’t Licht wordt georganiseerd door de vrijwilligers van de werkgroep Allerzielen in samenwerking met de Oranjevereniging Voorhout en de onderhoudsploeg van de begraafplaats.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lenny van Dam, telefoon 0252-230457. Voor specifiek het kinderprogramma kunt u contact opnemen met Chantal van Dam 06-54391644. 

 

 

Tijd

(Dinsdag) 18:30 - 21:00

Locatie

Begraafplaats Voorhout

Back To Top
X