februari, 2022

28feb19:3021:30Bidden met popmuziekSint Victorkerk

Het werk staken op gezette tijden en ruimte maken voor gebed doet men in kloosters en daarbuiten door het bidden van het getijden gebed. Psalmen worden in de landstaal of het gregoriaans tot gezongen gebeden. Popmuzieknummers kunnen echter ook deze rol vervullen. Zij kunnen ons helpen markeringen in ons leven aan te brengen. Benedictijner monnik Thomas Quartier zal in deze muzikale bezinning zijn eigen liederen in de traditie van de psalmen en Bob Dylan zingen en daar beschouwingen bij geven. Muziek is de blikopener van de ziel, vroeger al en nu nog steeds.

Thomas Quartier osb.
Thomas is Benedictijner monnik en woont in de abdij van Slangenburg te Doetichem. Hij is verbonden aan de Radboud universiteit, het Titus Brandsma instituut en de KU leuven. Thomas heeft verschillende onderzoeken verricht en publicaties op zijn naam staan op het vlak van uitvaarten, ritueel en kunst en over liturgische spiritualiteit vanuit monastiek perspectief. Daarnaast werd hij al vroeg gegrepen door de muziek van Bob Dylan.

Thomas is onlangs uitgeroepen tot theoloog des vaderlands Lees meer in de Gelderlander.nl

Aanmelden kan op: https://www.palliam.nl/programma/bidden-met-popmuziek

(Maandag) 19:30 - 21:30