april, 2021

19apr19:3020:15Dromen over evenwicht - Palliam online

De rol van de vrouw in de rooms-katholieke kerk is ontzettend belangrijk’ klinkt regelmatig in kerkelijke kringen. Tegelijk zijn het nog steeds mannen die het laatste woord hebben wanneer het op beslissen aankomt. Is de kerk niet uit balans vragen velen zich af? In deze Palliam-online neemt theologe en vice-kanselier Lizette Romijn je mee in de wereld van het in de ogen van velen weinig geëmancipeerde instituut. Wat beweegt haar als gelovige jonge vrouw om in deze wereld werkzaam te willen zijn, hoe blijft zij hierin staande en waar droomt zij van? Op deze en andere vragen zal Lizette vanuit verschillende perspectieven ingaan. Laat haar persoonlijke verhaal je inspireren en je vertrouwen geven dat de dromen van nu eens werkelijkheid kunnen worden.

Dromen over evenwicht
Lizette Romijn
Vice-kanselier Lizette Romijn (33) is verbonden aan het bisdom Haarlem-Amsterdam. Als psycholoog, godsdienstwetenschapper en theoloog laat zij zich inspireren door de Joods- Duitse filosofe en karmelietes Edith Stein. Lizette is naast haar werk als vrijwilliger betrokken bij de Willibrordusparochie (bollenstreek Noord).

Meer informatie vindt u op www.palliam.nl

(Maandag) 19:30 - 20:15