Een goed bewaard geheim - 4

30jan20:00Een goed bewaard geheim - 4

Op deze gespreksavond (nummer 4 in een reeks van 6) zal pastor Huub Flohr met ons in gesprek gaan over een actueel thema, de rol van de vrouw in de kerk en in de samenleving. Welke gedachten heb je hier zelf over? En wat zou een katholieke manier van kijken kunnen zijn?

Een goed bewaard geheim zo wordt de sociale leer van de kerk ook wel genoemd. En het leuke is dat dit geheim voor iedereen te kennen is. Waarom heet het dan toch zo? Dat komt omdat heel veel mensen eigenlijk niet weten dat de katholieke kerk een visie heeft op zo een beetje alles wat zich in onze wereld afspeelt. Zo heeft zij een visie op bijv. arbeid, economie, drugs, gezondheidszorg, sport en ga zo maar door. Het is een manier van kijken, vooral vanuit een open houding, met het oog op dienstbaar zijn. Een beetje zo: wij willen dat de wereld een betere wereld wordt en dit is hoe wij erover denken. Doe er mee wat je wilt.

Aanmelden: Stuur een mailtje aan: wvcthomas@gmail.com

Na aanmelding ontvang je een mailtje terug van de werkgroep volwassen catechese van de parochie Heilige Thomas met een link naar een filmpje over dit onderwerp.

Titel:                Een goed bewaard geheim 4
Datum:            dinsdag 30 januari 2024
Locatie:           Parochie H. Thomas, Jozefzaal, Paradijslaan 7 te Alphen aan den Rijn
Tijd:                 Start om 20.00 uur