Een goed bewaard geheim - 5

29feb20:00Een goed bewaard geheim - 5

Onder leiding van pastor Flohr zal het ditmaal gaan over orgaantransplantatie. Vragen als: is dit een daad van belangeloze naastenliefde, een uiting van eigenbelang of misschien zelfs minachting van het lichaam? Hoe staan wij hier zelf in en welke inzichten reikt de kerk ons aan? kunnen aan bod komen.

Een goed bewaard geheim, zo wordt de sociale leer van de kerk ook wel genoemd. Paradoxaal genoeg is het ‘geheim’ gewoon te vinden op internet. Waarom heet het dan toch zo? Dat komt omdat de teksten in een nogal lastige taal geschreven zijn. Je moet bijna een studie gevolgd hebben om ze te kunnen begrijpen. Een kleine vertaalslag moet dan ook gemaakt worden zodat zichtbaar kan worden dat de sociale leer van de kerk ontzettend actueel is. Want de katholieke kerk heeft een visie heeft op zo’n beetje alles wat zich in onze wereld afspeelt. Zo heeft zij een visie op bijv. arbeid, economie, drugs, gezondheidszorg, sport en ga zo maar door. De sociale leer is een manier van kijken naar de wereld vanuit een open en dienstbare houding. Een beetje zo: wij willen dat de wereld een betere wereld wordt en dit is hoe wij erover denken. Doe er mee wat je wilt.

Aanmelden: https://www.palliam.nl/we-zijn-bezig-met/een-goed-bewaard-geheim–5 (Bij het lokale secretariaat kan het ook)

In de bevestiging zit een link met een filmpje over dit onderwerp dat u ter voorbereiding kunt kijken.

Titel:                Een goed bewaard geheim 5
Datum:            donderdag 29 februari 2024