Een goed bewaard geheim 6

23apr20:00Een goed bewaard geheim 6

Op deze gespreksavond (nummer 6 in een reeks van 6) zal pastor Huub Flohr met ons in gesprek gaan over het onderwerp: abortus tussen recht en moraal. Wanneer een vrouw of meisje ongewenst zwanger wordt kan er in Nederland gekozen worden voor een abortus.  Dat is een zware afweging en bovendien is abortus niet altijd wettelijk toegestaan. Hoe kun je een zorgvuldige afweging maken? Welke mogelijkheden zijn er en wat zijn de consequenties? Welke handreikingen geeft de sociale leer van de kerk ons?

Een goed bewaard geheim zo wordt de sociale leer van de kerk ook wel genoemd. En het leuke is dat dit geheim voor iedereen te kennen is. Waarom heet het dan toch zo? Dat komt omdat heel veel mensen eigenlijk niet weten dat de katholieke kerk een visie heeft op zo een beetje alles wat zich in onze wereld afspeelt. Zo heeft zij een visie op bijv. arbeid, economie, drugs, gezondheidszorg, sport en ga zo maar door. Het is een manier van kijken, vooral vanuit een open houding, met het oog op dienstbaar zijn. Een beetje zo: wij willen dat de wereld een betere wereld wordt en dit is hoe wij erover denken. Doe er mee wat je wilt.

Aanmelden? Stuur een mailtje aan: wvcthomas@gmail.com.

Na aanmelding ontvang je een mailtje terug van de werkgroep volwassen catechese van de parochie Heilige Thomas met een link naar een filmpje over dit onderwerp.

Bijdrage: vrijwillig

(Dinsdag) 20:00