skip to Main Content

Een goed bewaard geheim - avond 2

25okt20:0022:00Een goed bewaard geheim - avond 2

Evenement Details

Een goed bewaard geheim zo wordt de sociale leer van de kerk ook wel genoemd. En het leuke is dat dit geheim voor iedereen te kennen is. Waarom heet het dan toch zo? Dat komt omdat heel veel mensen eigenlijk niet weten dat de katholieke kerk een visie heeft op zo een beetje alles wat zich in onze wereld afspeelt. Zo heeft zij een visie op bijv. arbeid, economie, drugs, gezondheidszorg, sport en ga zo maar door. Het is een manier van kijken, vooral vanuit een open houding, met het oog op dienstbaar zijn. Een beetje zo: wij willen dat de wereld een betere wereld wordt en dit is hoe wij erover denken. Doe er mee wat je wilt.

Tijdens een zestal gespreksavonden die geleid zullen worden door pastor Huub Flohr zullen er actuele thema’s besproken worden vanuit dit perspectief. Omdat Palliam een netwerk is binnen het netwerk van liefde van het bisdom van Rotterdam, zijn deze avonden in samenwerking met de parochie van de H. Thomas (regio Alphen) tot stand gekomen. Concreet betekent dit dat er 3 avonden in onze parochie en 3 avonden in de regio Alphen gehouden zullen worden.

Deze keer zal pastor Flohr met ons in gesprek gaan over: Welke woonvorm past het beste bij de oudere generatie?

Aanmelden? Stuur een mailtje aan: wvcthomas@gmail.com.

Na aanmelding ontvang je een mailtje terug van de werkgroep volwassen catechese van de parochie Heilige Thomas met de exacte locatie waar de avond gehouden wordt.


Bijbehorende tekst bij foto: Op 12 november 2012 bracht paus Benedictus XVI een bezoek aan het gezinshuis ‘Viva gli anziani’ ‘Leve de ouderen’, in de Romeinse wijk Trastevere.

meer

Tijd

(Woensdag) 20:00 - 22:00

Locatie

Parochie Heilige Thomas - Alphen a/d Rijn

Back To Top