Gregoriaans Kerstconcert Schola Gregoriana Noordwijk

12dec20:00Gregoriaans Kerstconcert Schola Gregoriana Noordwijk

Op maandagavond 12 december zal de Schola Gregoriana Noordwijk weer haar traditionele Gregoriaanse Kerstconcert uitvoeren. Te midden van de vele kerstconcerten een bijzondere gelegenheid: de middeleeuwse kerstmuziek van vele eeuwen geleden staat hier centraal. Ook gregoriaans uit Nederlandse handschriften van de Dom van Utrecht, het Oegstgeestse Groene Kerkje en de Abdij van Aduard komt aan bod.

De Noordwijkse schola bestaat uit zowel een dames- als een herenensemble: in Nederland een zeldzaamheid. Voor het Kerstconcert worden zij versterkt met middeleeuws instrumentarium door Jos en Renata van der Hulst.

Het concert vindt plaats in de Maria ter Zee-kerk en begint om 20.00 uur. Na afloop wordt het publiek ook traditioneel een glaasje met krentenbrood aangeboden. De toegang is vrij, met uitgangscollecte.

Gregoriaans Kerstconcert poster

(Maandag) 20:00