juli, 2021

11julDe hele dag12sepZomerexpositie: vrijheid vanuit compassieMaria ter Zeekerk

In de zomertentoonstelling van vorig jaar zou stil worden gestaan bij het feit dat wij in Nederland al 75 jaar in vrijheid mogen leven. Nu tellen we daar alweer een jaar bij op. Een jaar waarin vrijheid ook voor ons plots een andere betekenis gekregen heeft. In tegenstelling tot de inwoners van ons land 76 jaar geleden, kregen wij te maken met een onzichtbare bezetter die ons de vrijheid ontnam. En hoe mooi was het toen en ook nu om te zien dat mensen compassie hebben met elkaar. Zich durven laten raken en in beweging laten zetten door de nood van de ander. Hoe dan vrijheid ten diepste gevoeld, ervaren en gevierd kan worden. Daarom is ervoor gekozen om het thema Vrijheid vanuit Compassie te blijven gebruiken.

Professionele kunstenaars als wel als amateurs hebben hun uiterste best gedaan om aan dit thema schilderend uiting te geven. Het resultaat mag er zijn! Tijdens het creatieve schilderproces zijn jong en oud met elkaar in gesprek geraakt. Zo hebben o.a. de kinderenkoren Vivo uit Sassenheim, Papillon uit Warmond en Arca uit Noordwijk ware kunstwerken weten te produceren. Het resultaat is een expositie van zo’n 250 kunstwerken zowel buiten in de Duintuin als binnen in de Maria ter Zeekerk. De expositie is dit jaar geopend door de burgemeesters Breuer van Teylingen en Verkleij van Noordwijk.

Openingstijden: dagelijks van 09.30 tot 11.30 uur.

Voor meer informatie kunt u kijken op: https://www.palliam.nl/programma/zomerexpositie-vrijheid-vanuit-compassie

Juli 11 (Zondag) - September 12 (Zondag)

Maria ter Zeekerk