skip to Main Content

‘Alle 7 goed’

Op zondagavond 16 oktober spelen verhalenverteller/talkshowhost Kees Posthumus en accordeonist/sidekick Dirk Overbeek ‘Alle 7 goed’ in de Julianakerk in Sassenheim. In een actuele, muzikale voorstelling komen de zeven werken van barmhartigheid voorbij. Op een rijtje: de hongerigen voeden, de dorstigen te drinken geven, de naakten kleden, de vreemdeling herbergen, de gevangenen bezoeken, de zieken verzorgen en de doden begraven. Natuurlijk, de zeven werken van barmhartigheid deugen. Er valt geen speld tussen te krijgen dat het goed is om ze te doen. En veel mensen doen ze ook.
Tegelijk kunnen ze wel een frisse update gebruiken. Die krijgen ze in ‘Alle 7 goed’. In een talkshow komen verschillende deskundigen aan het woord over barmhartigheid en hoe je dat moet doen.
Het is nog maar de vraag of naturisten wel zo blij zijn met de opdracht de naakten te kleden. Het Adamskostuum bevalt hen prima. En lang niet iedereen wordt even enthousiast bij het voorstel de vreemdeling te herbergen. Anders was ons asielbeleid wel humaner. Wie de hongerigen gaat voeden, moet rekening houden met diverse diëten. Weleens een gevangene bezocht? De voorstelling begint om 19.00 uur, toegang gratis, er is een collecte bij de uitgang.

Back To Top