skip to Main Content

Herinneringsgroep na overlijden

Wij merken dat veel mensen na een rouwperiode er vaak alleen voor staan. Vrienden en kennissen pakken hun leven weer op, wat ook goed is. Maar het rouwproces begint pas na ongeveer drie maanden. Dan pas begint het besef te komen dat de persoon waar je veel van hebt gehouden er niet meer is en ook niet meer terug zal komen.

Je wilt je omgeving er niet mee belasten, maar je hebt veel vragen en gevoelens. Hoe moet je verder?
Hoe ga je om met dit verlies? Voor elk mens is de manier waarop men rouwt en de periode van rouw anders. Een ieder rouwt op z’n eigen manier. Er is niet één manier van rouwen. Er is geen standaard tijd die nodig is, er is geen beter of slechter. Ieder heeft z’n eigen verdriet en het is een zoektocht om daarmee om te leren gaan. Daarom starten we een herinneringsgroep.

Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten en ervaringen delen en zo elkaar weer wat op weg helpen.
Voor wie is deze herinneringsgroep? Voor iedereen. Jong of oud, man of vrouw, iedereen die met rouw te maken heeft. Welk geloof of wat voor achtergrond iemand heeft, is niet van belang. Iedereen is welkom.

Wat kun je verwachten?
Het worden bijeenkomsten waar je ervaringen kunt delen. In de periode van rouwen komen mensen vaak dezelfde thema’s tegen. Voorbeelden hiervan zijn: hoe ga ik om met mijn omgeving of werk. U kunt last hebben van schuldgevoelens: had ik het maar anders gedaan. Gevoelens van boosheid, angst, zelfverwijt. Wanneer je deze gevoelens kunt delen met anderen die soortgelijke ervaringen hebben, kan dat troostend of helpend zijn of herkenning geven. Daarom starten we een herinneringsgroep. Waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen delen en misschien elkaar weer wat op weg kunnen helpen. Na aanmelding volgt een persoonlijk gesprek bij de deelnemers thuis waar ze kennis kunnen maken met Penny Mens en Nel van Doorn. Deze dames hebben in het verleden al meer groepen begeleid. De groep zal bestaan uit 8 tot 10 deelnemers

Plaats van de bijeenkomsten is Het Uitvaarthuys aan de Dorpsstraat 31 te Noordwijkerhout. De eerste bijeenkomst is op maandag 5 november van 14.30 tot 16.00 uur. De volgende bijeenkomsten zijn op 19 november, 3 en 17 december en de laatste twee op 7 en 14 januari 2019. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden kan per telefoon of mail bij Anneke Beunder, T: 0252 – 37 69 42, M: info@hetuitvaarthuys.net

Back To Top