skip to Main Content

Informatie Bedevaarten Beauraing 2023

Een kleine stad aan de rand van de Ardennen,  werd een druk bezochte bedevaartsplaats. De pelgrims komen niet alleen uit België zelf maar ook vanuit Nederland en het nabije Frankrijk.
Maria is er tussen dinsdagavond 29 november 1932 en dinsdag 3 januari 1933 in totaal drie en dertig maal verschenen aan vijf eenvoudige kinderen de meisjes Fernande (15) en Gillertje (13) Voisin, Andrée (14) en Gilberte (9) Degeimbre en de jongen Albert Voisin (11). Eenvoudig is het nog altijd gebleven.
De plaats van de Verschijningen ligt vlakbij een spoorwegviadukt, waarover druk treinverkeer z’n gang gaat. Er staat een vriendelijk beeld van Maria met het Gouden Hart, zoals zij hier wordt aangeroepen. Rondom is een complex gebouwd dat de pelgrims en hun devotie sfeervolle accommodatie verschaft, maar het massale bleef er vreemd aan: men voelt zich bij Maria in Beauraing gemakkelijk thuis. Ook uit het bisdom Rotterdam hebben steeds meer mensen de weg weten te vinden naar dit heilzame oord.

BEDEVAARTEN 2023:

Door zijn ligging en eenvoud is Beauraing uitermate geschikt om als Christen enkele dagen samen met elkaar tot bezinning te komen.
Deze moderne vorm van ter bedevaart gaan spreekt velen aan.
Je mag je weer even kind weten en Maria ontmoeten als de “Moeder met het Gouden Hart”.
Ook dit jaar zijn er vierdaagse bedevaarten en alleen de september bedevaart wordt  begeleid door een ervaren medische staf.
Hiermede proberen wij, samen met u en velen anderen, Gods Volk onderweg, aan deze bezinningsdagen gestalte te geven op een wijze die past in deze tijd.
Moge Gods geest, die Maria vormde tot Moeder van ons allen, ons daarbij helpen.

Iedere bedevaart wordt begeleid door een priester, en in september ook  een arts, verpleegkundigen en brancardiers. De pelgrims en de staf logeren en worden verzorgd in het zogeheten “ACCUEIL”. Dit is het gebouw –vlak naast de Plaats van de Verschijningen- dat hiervoor speciaal is ingericht.
De datum van deze bedevaarten zijn:
Zaterdag 13 t/m dinsdag 16 mei
Zaterdag 16 t/m dinsdag 19 september
Het vervoer naar en van Beauraing gebeurt met touringcars en in de prijs van € 325,00 is alles inbegrepen. Toeslag 1 persoonskamer met douche en toilet € 45,00
Een speciale “rolstoelbus” wordt in september ingezet. Zodat ook rolstoelpatiënten de bedevaart kunnen meemaken.

Mocht u aan de oproep van Maria: “Dat men hier te bedevaart kome” gehoor willen geven of verlangt u nadere informatie, dan kunt u terecht bij:

Algemeen secretariaat:
De heer Fons v.d. Linden, telefoonnummer 079-3512997

Mei bedevaart:
Mevrouw Els Devilee, telefoon 079-3310730

September bedevaart:
Mevrouw Elly van Niel,  telefoon 06-17322245

Back To Top