skip to Main Content

Kerst en Oudjaar in tijden van corona

Kerst en Oudjaar in tijden van corona

Vorig jaar heeft de parochie Sint Maarten, met pijn in het hart, alle zeven kerken gesloten gehouden op beide kerstdagen. Parochianen konden digitaal wel twee vieringen meemaken.

De parochie had zo gehoopt dat het dit jaar anders zou zijn, dat er weer gewoon met volle kerken gevierd kon worden. Maar helaas, de werkelijkheid is ook dit jaar dat corona iedereen nog volop dwars zit. De parochie houdt zich aan de gezondheidsvoorschriften van de rijksoverheid. Dat betekent heel concreet

  • De vieringen op kerstavond en op 25 en 26 december komen helaas allemaal te vervallen.
  • Voor de avond van 24 december wordt er een alternatief  aangeboden. De reeds geplande vieringen in de Sint Matthiaskerk in Warmond gaan door, maar met alleen de voorgangers en de kosters. De kerstmuziek komt van een cd. Het is jammer genoeg niet mogelijk om kerkgangers tijdens deze vieringen fysiek aanwezig te laten zijn. De twee vieringen om 19.00 uur en 21.00 uur kunnen digitaal gevolgd worden via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1676-St-Matthias. Er is voor de Sint Matthiaskerk gekozen, omdat deze kerk dit jaar de hoofdkerk is. Ook heeft de parochie hier de technische mogelijkheid om de viering digitaal uit te zenden.
  • Voor de vieringen op 25 en 26 december verwijst de parochie iedereen naar de uitzendingen van KRO-NCRV op NPO 2.
  • Ook ‘Kindje Wiegen’ en de Herdertjesviering komen jammer genoeg te vervallen.
  • De Oudjaarsvieringen op de avond van 31 december kunnen eveneens helaas niet doorgaan. Wel zal er om 16.00 uur een dank-lof zijn in de Sint Matthiaskerk in Warmond. Het lof is door iedereen digitaal mee te vieren via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1676-St-Matthias
  • Op Nieuwjaarsdag is er om 10.00 uur een Eucharistieviering vanuit de Sint Matthiaskerk in Warmond. Deze is door iedereen digitaal te volgen via de eerder genoemde link.
  • Voor alle andere ‘gewone’ weekenden geldt dat er voorlopig alleen een digitale viering zal zijn op zaterdag om 19.00 uur vanuit de Sint Matthiaskerk in Warmond, te volgen via bovengenoemde link. Dit zal zo zijn totdat blijkens een nieuwe persconferentie versoepelingen mogelijk worden.

De parochie Sint Maarten wenst u, ondanks alles, een Zalig en vooral gezond Kerstfeest.

Back To Top