skip to Main Content

Leerhuis Noordwijk

In oktober start het nieuwe seizoen voor het Leerhuis Noordwijk. Gedurende reeds 50 jaar wordt in Noordwijk een Leerhuis georganiseerd. Dit jubileumjaar krijgt een opmerkelijk feestelijk cachet vanwege de mogelijkheid om samen te werken met Palliam en de PKN in Noordwijk.

Zo kunnen volgend jaar drie grotere Leerhuisavonden worden georganiseerd.

Leerhuis. In een Leerhuis is men op zoek naar verdieping van kennis van de teksten van de Bijbel, het eerste en tweede testament en de daarop gebaseerde tradities.

Vanuit aandacht voor zowel de christelijke als de joodse traditie wordt gezocht naar interactie tussen Bijbelteksten en interactie met de eigen levenservaring.

Leerhuis Noordwijk.

In Noordwijk komen 10 keer per jaar mensen bijeen in het leerhuis. Het aantal varieert tussen de 30 en 40. De deelnemers komen uit de gehele regio van de Bollenstreek en Rijnstreek. Bekende sprekers houden een inleiding over onderwerpen zoals hierboven aangegeven. De gespreksdeelnemers kunnen daar vervolgens actief op reageren en deelnemen aan het gesprek door vragen te stellen en met elkaar te discussiëren. Elk seizoen wordt ook kunst in relatie tot spiritualiteit aangeraakt.

Bekende inleiders in de loop der jaren zijn o.a. geweest: Berkhof, Hemelsoet, Soetendorp, Kuitert, Oosterhuis, …..

Dit jaar zal voor het eerst de mogelijkheid bestaan om per avond mee te doen en te betalen.

Contact. Veel informatie is te vinden op: http://jamheijb.home.xs4all/leerhuis/.

Daar vindt u het uitgebreide programma van komend seizoen en ook een lijst van inleiders die een bijdrage hebben geleverd.

Het Leerhuis vindt plaats in het gebouw van de basisschool Wakersduin, Hoogwakersbosstraat 22 , 2202 SP, Noordwijk aan Zee. Nadere informatie kunt u krijgen bij Ko Heijboer, jamheijb@xs4all.nl

Dat is ook het adres waar u zich kunt aanmelden voor deelname.

Back To Top