skip to Main Content

Livestream Nationale Bedevaart Brielle

Nationale Bedevaart: Vier mee via de livestream
Ook dit jaar bent u uitgenodigd voor de Nationale Bedevaart Brielle

Normaliter komen er bij de Nationale Bedevaart meer dan duizend pelgrims naar Brielle om te bidden bij de relieken van de heilige Martelaren van Gorcum. Door het coronavirus is dat dit jaar niet mogelijk. Maar de organisatie zorgt ervoor dat iedereen deze bijzondere dag mee kan maken. De eucharistieviering van de Nationale Bedevaart wordt live gestreamd. Zo  is het toch mogelijk om samen te bidden op voorspraak van de heilige martelaren en samen stil te staan bij hun geloofsgetuigenis.
De Martelaren van Gorcum stierven vanwege hun geloof in de eucharistie en hun trouw aan de paus. Ook vandaag de dag worden mensen vervolgd en gedood, omdat ze getuigen van hun geloof in Jezus. ‘Getuigen van het Woord’ is het thema van de viering van de Nationale Bedevaart. Kardinaal Eijk is hoofdcelebrant. Bisschop Van den Hende concelebreert. De Nationale Bedevaart sluit met het thema aan bij het Jaar van het Woord van God dat wordt gehouden in het bisdom Rotterdam.
De uitnodiging om de Nationale Bedevaart mee te maken is dit jaar vernieuwd. Er is een nieuwe huisstijl voor de poster en de advertentie voor parochiewebsites en parochiebladen. De custos van het heiligdom, pastoor Jack Glas, zegt daarover: “Het is een poster met een krachtige uitstraling, die de historische gebeurtenissen in Brielle en de geschiedenis van de Martelaren van Gorcum combineert met onze opdracht nu: Getuigen van het Woord van God.” In het ontwerp van de poster zijn de namen van de negentien Martelaren van Gorcum verwerkt doordat de eerste letter van hun naam is opgenomen. De kleur rood verwijst naar hun martelaarschap.
De viering van de Nationale Bedevaart Brielle op zaterdag 11 juli is vanaf 11.00 uur te volgen op www.martelarenvangorcum.nl. Op deze website vindt u ook informatie over de noveen die voorafgaand aan de eigenlijke feestdag van de Martelaren van Gorcum wordt gebeden op dinsdag 30 juni t/m woensdag 8 juli. U kunt dagelijks online de noveen meebidden om 14:00 uur. Op de feestdag zelf, donderdag 9 juli, is er om 14:00 uur een eucharistieviering. Ook deze plechtigheid is live te volgen via de website. Bekijk ook op zondag 28 juni het Geloofsgesprek met custos Jack Glas. Dit wordt uitgezonden om 9.45 uur op NPO2.

Back To Top