skip to Main Content

Marriage course

Vanaf 14 september 2018 wordt er weer voor de aanstaande echtparen uit ons Bisdom een Marriage Course georganiseerd, en wel in Den Haag-Leidschenveen.

Deze Marriage Course is bedoeld voor alle aanstaande echtparen die willen werken aan een sterke en blijvende relatie. Tijdens de cursus gaan zij, in een ontspannen sfeer, met zijn tweeën, in gesprek over wat echt belangrijk is voor hun relatie, en de onderlinge verwachtingen voor de toekomst. De cursus is herkenbaar, eerlijk en opbouwend – en met een flinke scheut humor. In de zeven avonden komen de benodigde theoretische kennis over de betekenis van het huwelijk en de belangrijkste onderwerpen voor de toekomst samen aan de orde. Maar niet enkel in theorie:

De communicatie binnen de relatie krijgt een serieuze impuls omdat de aanstaande echtparen hun visie op en ervaring met alle onderwerpen van de cursus echt onderling delen, met functionele communicatiemethoden die de cursus aanreikt en die zij zich hierdoor meteen samen eigen maken. Wederzijdse heldere en eerlijke communicatie wordt op deze manier al vóór dag 1 van het huwelijk een vanzelfsprekend component van hun relatie.

Hier (klik hier) leest u meer over inhoud, aanmelding, data, tijden en locatie.

De cursussen zijn niet bedoeld als een vervanging van de huwelijksvoorbereiding in de parochies, maar bieden er een belangrijke praktische en inhoudelijke aanvulling op. Inhoudelijk is de cursus gebaseerd op de Marriage Course van Alpha Nederland, met een inleiding op het huwelijk als sacrament. De verdere voorbereiding, o.a. ook op de huwelijksviering zelf, waardoor de band van het echtpaar met de parochie bij uitstek wordt versterkt, blijft natuurlijk voorbehouden aan de parochie i.c. voorganger.

Aanmelden kan heel gemakkelijk via bovenstaande link van de Bisdom-website. De aanmeldgegevens komen alleen beschikbaar voor de Diocesane Werkgroep Huwelijk en Gezin, die verantwoordelijk is voor de organisatie van het cursusaanbod.

Tevens laat ik u hierbij weten dat er op 27 oktober van 10.30 uur – 13.00 uur in Nootdorp een bijeenkomst zal plaatsvinden van de Diocesane Werkgroep Huwelijk en Gezin met moderatoren in het Bisdom Rotterdam, met het verzoek om dit alvast in de pastorale agenda’s te zetten. Nadere informatie volgt t.z.t.

Mocht u nog inhoudelijke vragen hebben, dan kunt u mij goed bereiken via mijn e-mail adres t.visser@bisdomrotterdam.nl

Met hartelijke groet,

Tjeerd Visser

vicaris-generaal

Koningin Emmaplein 3

3016 AA Rotterdam

t.visser@bisdomrotterdam.nl

www.bisdomrotterdam.nl

Back To Top