skip to Main Content

Sint Maartenviering 14 november in de St. Pancratiuskerk

SINT MAARTENVIERING OP ZONDAG 14 november ’21 OM 10 UUR

Door de stijgende coronabesmettingen en de nieuwe maatregelen vanuit de Rijksoverheid heeft de parochie Sint Maarten moeten besluiten om de geplande Sint Maartenviering te verplaatsen van de Sint Matthiaskerk in Warmond naar de Sint Pancratiuskerk in Sassenheim.

Vooraf aanmelden voor de viering is noodzakelijk. Dat kan via het reserveringssysteem op de website www.parochiesintmaarten.nl

De Sint Maartenviering
Eén keer per jaar viert de parochie Sint Maarten een speciale viering, het zogenaamde patroonsfeest. Eén van de kerken is dan open voor alle parochianen, de andere zes kerken zijn dit weekend gesloten. Het voltallige pastorale team gaat voor in een feestelijke eucharistieviering. Tijdens de viering worden de Sint Maartenicoon en een doopoorkonde overgedragen aan de kerk die het hele volgende jaar zal gelden als de hoofdkerk van de parochie. Deze keer worden de icoon en de oorkonde overgedragen aan vertegenwoordigers van de Sint Matthiaskerk in Warmond.

Na afloop van de viering is er voor de aanwezige parochianen gelegenheid om na te praten onder het genot van koffie, thee of limonade.

Coronamaatregelen
In verband met de stijgende coronabesmettingen en de nieuwe maatregelen vanuit de Rijksoverheid heeft de parochie Sint Maarten besloten om, met ingang van zaterdag 6 november, opnieuw extra maatregelen in te voeren:

  • De 1,5 meter afstand wordt weer gehanteerd binnen de kerken en daardoor kunnen maar een maximaal aantal kerkgangers per viering worden toegestaan.
  • Verder wordt iedereen gevraagd om een mondkapje te dragen bij het binnenkomen en bij het verlaten van de kerk. Wanneer men heeft plaatsgenomen, mag het mondkapje af.

Uiteraard gelden alle basismaatregelen ook nog.

Andere locatie voor de Sint Maartenviering (zondag 14 november ’21, 10 uur)
Voor de Sint Matthiaskerk in Warmond betekent de afstand van anderhalve meter dat er maximaal 70 kerkgangers per viering in de kerk een plek kunnen krijgen. De parochie heeft daarom besloten om de Sint Maartenviering te verplaatsen naar de Sint Pancratiuskerk in Sassenheim waar het mogelijk is om 150 kerkgangers te ontvangen op veilige afstand van elkaar. Zo kunnen meer mensen deze feestelijke viering bijwonen.

Parochianen en andere belangstellenden die naar de Sint Maartenviering willen komen, dienen zich vooraf aan te melden via het reserveringssysteem op de website www.parochiesintmaarten.nl.

Sint Maartenlezing
Dit jaar blaast de parochie een bestaande traditie nieuw leven in: op zaterdag 13 november is er een Sint Maartenlezing. Deze zal, zoals gepland, plaatsvinden in de Sint Matthiaskerk te Warmond.
Hiervoor dient men zich vooraf aan te melden bij het secretariaat van de Sint Matthiaskerk (telefoon 071 301 01 54 op maandag-, dinsdag- of vrijdagmorgen). Het aantal zitplaatsen is beperkt en vol is vol.

 

Back To Top