Binnen parochie Sint Maarten worden de volgende vieringen gevierd rond Kerst en Oud & Nieuw.…
Voorjaarsconcert SOB met violiste Lisanne Soeterbroek
Op 13 april, om 20:15, geeft het Symfonie Orkest Bloembollenstreek (SOB), zijn Voorjaarsconcert in de Sint-Bartholomeuskerk te Voorhout. Tijdens dit klassieke programma, onder leiding van dirigent Paul van der Reijden, zal o.a. de violiste Lisanne Soeterbroek het 3de vioolconcert van Saint-Saëns spelen.
Kaarten zijn voor €11,50 in de voorverkoop verkrijgbaar op de website van Symfonieorkest Bloembollenstreek en voor €13 aan de zaal die om 19:45 opent.
Verder worden de ouverture “Egmont” van Beethoven, de Prelude van Paul van der Reijden uitgevoerd. Na de korte pauze wordt de 6de Symfonie van Schubert gespeeld. De grote verscheidenheid aan muzikale stijlen en de deelname van een virtuoze soliste zullen zorgen voor een mooie en gezellige avond.
De Nederlandse violiste Lisanne Soeterbroek is cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en ze heeft als soliste met veel orkesten opgetreden waaronder het Nederlands Filharmonisch orkest, het Nederlands Kamerorkest en het Nederlands Symfonieorkest.
Het concert begint met de ouverture uit “Egmont”, die door Beethoven is gecomponeerd om de Nederlandse edelman Lamoraal van Egmont te eren.
Deze beroemde ouverture zal de trots en de moed van de hoofdpersoon op een indrukwekkende manier in muziek vertalen.
De “Prelude” is een modern stuk, en zoals dat vaak gebeurt in moderne stukken, worden hier geen gebeurtenissen, maar stemmingen en sferen beschreven.
Wat dit stuk nog meer bijzonder maakt, is het feit dat het door Paul van der Reijden, de dirigent van het orkest, op jonge leeftijd is gecomponeerd; oorspronkelijk voor orgel en later door hem bewerkt voor orkest.
Het 3e vioolconcert is voor een bevriende violist van Saint-Saëns geschreven. Naast de virtuositeit die het concert vereist is het ook interessant om zigeuner, Italiaanse en Duitse muziekstijlen te horen.
Tot slot speelt het orkest de 6e symfonie van Schubert: “De Kleine” in tegenstelling tot zijn 9e (en laatste) symfonie genaamd “De Grote”.
In deze Symfonie heeft Schubert twee verschillende muziekstijlen gecombineerd: de Italiaanse van Rossini en de Duitse van Beethoven en Haydn. Het resultaat is een origineel en krachtig stuk.