skip to Main Content

5x een tientje voor Maria

07okt18:3019:005x een tientje voor Maria

Evenement Details

Kent u het broekzak gebed nog? Waarschijnlijk wel, alleen bent u zich er niet van bewust dat u het kent. Het is nog wel een rare naam ook misschien, maar wanneer je het over de vijf tientjes hebt, wordt er wat anders bedoeld dan die vijf tientjes die in uw portemonnee zitten.
Deze vijf zijn wat meer geheim en toch weer helemaal niet.
Het broekzakgebed is namelijk het rozenkransgebed en is overal te bidden.

Want of je nu op straat loopt, in de bus zit of aan het winkelen bent, laat je, volgens de theoloog Erik Borgman, ongezien zien aan wie je toebehoort. Welke leidraad jij in jouw leven hebt.
De rozenkrans bidden terwijl deze in je broekzak zit, is bij uitstek een manier om God jouw eigen dagelijkse leven in te trekken. De kraaltjes glijden door je vingers en ondertussen krijgen de blijde, de glorievolle, de droevige geheimen zeggingskracht in de wereld waarin jij je beweegt.

Vandaag de dag is onze wereld ook steeds meer een digitale wereld. Dus naast dat de rozenkrans overal in onze kerken in de maand oktober gebeden wordt kunt u dit op maandag nu ook digitaal doen. Voor degenen die vertrouwd zijn met het slotje op de dag: het digitale rozenkrans bidden geschiedt volgens dezelfde methodiek. Op deze manier laat u ook op internet zien aan wie u toebehoort; aan Elon Musk, Mark Zuckerberg of toch aan Jezus van Nazareth.

Aanmelden: https://www.palliam.nl/we-zijn-bezig-met/5x-een-tientje-voor-maria

meer

Tijd

(Maandag) 18:30 - 19:00

Locatie

Online

Back To Top