skip to Main Content

Jeroensommegang

18aug08:1511:00Jeroensommegang

Evenement Details

Een stille tocht langs de vijf ‘heilige’ bruggen, het Jeroensveld en de twee Jeroenskerken

Op zondag 18 augustus a.s. is de jaarlijkse Jeroensommegang door Noordwijk-Binnen. Deze stille tocht in de dorpskern wordt door de Parochiekern St. Jeroen en Maria ter Zee in de parochie St. Maarten georganiseerd in samenwerking met de Protestantse Gemeente Noordwijk.

De naamdag van St. Jeroen is ieder jaar op 17 augustus. Om praktische redenen is ervoor gekozen om de Jeroensommegang in de ochtend van de derde zondag van augustus te houden. Het verhaal van Jeroen, de eerst bekende leidsman van de christelijke gemeenschap in Noordwijk én martelaar, wordt in deze tocht opnieuw onder de aandacht gebracht. Een bezinning over de betekenis van Jeroen in ons leven in onze tijd hoort daar ook bij.

De ommegang begint om 8.15 uur op het Lindenplein (bij de muziektent). Iedere deelnemer ontvangt een gidsje met beschrijving en gebeden. Via de vijf ‘heilige’ bruggen: St. Jeroensbrug, St. Maarten-, Breloft- St. Victor- en St. Pietersbrug trekken we samen naar het Jeroensveld op Calorama. Daarna voert de tocht naar de Oude Jeroenskerk, de oorspronkelijke bedevaartkerk.
De ongeveer anderhalf uur durende tocht vindt zijn eindpunt bij de reliekschrijn in de R.K. St. Jeroenskerk, bedevaartkerk vanaf 1892. Na afloop van de tocht wordt er koffie en thee geschonken. Wie dat wil kan daarna deelnemen aan de zondagsvieringen om 10.00 uur in de R.K. St. Jeroenskerk of de Oude Jeroenskerk.

meer

Tijd

(Zondag) 08:15 - 11:00

Locatie

Lindenplein Noordwijk (bij de muziektent)

Back To Top