skip to Main Content

 ‘40 days challenge for Panama’

Dat schoon water belangrijk is, is zonder meer een feit. Uw steun daarvoor is welkom.

Met Sint Maarten hebben we de 40-days Challenge for Panama.
Die uitdaging is om de levensomstandigheden van een aantal indianen families in Coral del Piedras (in de buurt van Santiago) zodanig te verbeteren dat ze hun grote armoede achter zich kunnen laten en goed voor zich zelf zorgen.
Die families zijn niet de traditionele families zoals we die hier kennen, maar kleine gemeenschappen van verwanten die in een aantal hutjes wonen en bestaan uit 4 tot 6 gezinnen op vrij onbegaanbaar terrein. De families leefden hier in extreme armoede.  Veel van de kinderen zijn ondervoed en/of ziek door parasieten. Daarnaast hebben zij geen fatsoenlijk dak boven hun hoofd, zijn er bijna geen fatsoenlijke toiletten, is er geen onderwijs en is het merendeel van de kleding kapot en vies. Kortom, volledig geïsoleerd van alle kansen en mogelijkheden die onze moderne maatschappij hen zou moeten aanbieden. De ouders zijn vaak dagen onderweg om voor voeding te zorgen, waarbij zij de kinderen moeten achterlaten bij een (hulpbehoevende) opa of oma.

De stichting Solidaridad y Desarello de Panama o.l.v. pater Roberto heeft  een integraal project opgezet om deze families te helpen een fatsoenlijke levenstandaard te bereiken en om er uiteindelijk voor te zorgen dat zij zelfvoorzienend worden. Dit gehele plan zal een aantal jaren in beslag nemen.
Twee mensen uit Noordwijkerhout Leonard van Leeuwen en Hans van Mullekom zijn al een aantal jaren betrokken bij deze hulp, zetten hier in Nederland acties op en verlenen daar hand- en spandiensten. Hans is penningmeester van de stichting geworden en houdt alle uitgaven nauwlettend (ook vanuit Nederland) in de gaten. Van 4 tot 24 februari is hij weer ter plekke en kunt u zijn blog volgen. Er zijn intussen al diverse hulpacties in en rond Noordwijkerhout op touw gezet. We willen daar met Sint Maarten ons steentje aan bijdragen.

De bedoeling is om huizen te bouwen met een behoorlijke keuken en sanitair om de families te huisvesten. Er worden kippenhokken geleverd met daarin broedkuikens. Er worden opleidingen verzorgd om het land rondom goed te bewerken. Er worden visvijvers aangelegd en broed geleverd voor de kweek van tilapia. En er wordt onderwijs gesponsord en verzorgd. Alles met de bedoeling om de families één voor één zover te krijgen dat zij zelf voorziend gaan zijn.

Kijk ook eens hier: https://www.youtube.com/watch?v=4T7ivRnJ0Ik 

 

Kijk naar alle programma onderdelen die de verschillende kernen opgezet hebben om deze mensen te helpen. Koop de kookwekkers, zodat de indianen straks kippenhokken kunnen inrichten en golf of wandel mee!

Activiteiten tbv vastenactie 2019: 

===================================================

Op 29 maart organiseren wij in het kader van de 40 dagen challenge een solidariteitsmaaltijd in de Roef, aanvang 18u. Minimale bijdrage €6,00, maar meer mag natuurlijk!  Opgeven kan via het secretariaat van de kern voorhout.

====================================================

Golf op tespeduyn: 30-03-2019.

Voor inschrijven: klik hier om te schrijven:  https://goo.gl/forms/hxezbrTAU13e9Sac2

==========================================================

Back To Top
X